fbpx

Gastronómia v kaštieli

Varená hovädzia tabuľová špička s blanžírovanou koreňovou zeleninou

Suroviny

Tabuľová špička – 1000 g
Mrkva – 4 ks
Paštrnák – 4 ks
Kaleráb – 1 ks
Zemiaky – 2 ks
Bobkový list – 2-3 ks
Celé čierne korenie – 5 až 10 ks
Soľ podľa potreby
Muškátový oriešok strúhaný (štipka)
Petržlenová vňať – 100 g
Zázvor očistený – 1 pozdĺžny plátok
Čerstvý chren

Postup

Kuchynsky upravenú tabuľovú špičku vložíme do hrnca so studenou vodou a mierne osolíme. Mäso pomalým varom uvaríme do polomäkka a pridáme očistenú umytú zeleninu a koreniny okrem muškátového orieška. Medzitým očistíme zemiaky, nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode tak, aby neboli príliš rozvarené. Ak je mäso uvarené domäkka, vyberieme ho opatrne z vývaru a zatiaľ odložíme bokom. Vývar z mäsa dochutíme štipkou nastrúhaného muškátového orieška a prípadne soľou a korením. Dochutený vývar precedíme a zeleninu ako mrkvu, paštrnák a kaleráb použijeme ako prílohu k mäsu.

Dokončenie

Uvarenú tabuľovú špičku nakrájame na dvojcentimetrové plátky proti vláknam mäsa. Mäso rozdelíme do hlbokých tanierov a prelejeme vývarom. Vkusne priložíme uvarenú zeleninu a pár kúskov zemiakov. Na mäso nastrúhame čerstvý chren.

Gastronomická galéria

Dezasse

Kaštieľ Dezasse Jaslovské Bohunice

Kontaktný formulár

Dezasse

Kaštieľ Dezasse Jaslovské Bohunice

Masáže

Dezasse

Kaštieľ Dezasse Jaslovské Bohunice

Formulár je nezáväzný a po odoslaní Vás bude kontaktovať pracovník kaštieľa pre overenie dostupnosti.

Reštaurácia

Dezasse

Kaštieľ Dezasse Jaslovské Bohunice

Formulár je nezáväzný a po odoslaní vás bude kontaktovať pracovník kaštieľa pre overenie dostupnosti.